Награди за "Читател на годината" в Мадан

Награди за "Читател на годината" в Мадан

В Деня на българския библиотекар и празник на светите братя Кирил и Методий в ГБ ”Антон Страшимиров” се проведе литературна среща с местни творци и награждаване на читатели на годината. По време на срещата бяха прочетени прочувствени есета, авторски стихотворения, писма от местни творци, като бяха отправени и великолепни пожелания към домакините и присъстващите гости. Малките творци от Детска фолклорна група при НЧ” Иван Вазов- 1999” –гр. Мадан също изрецитираха тематични стихотворения и изпълниха своите музикални поздравления към всички в залата.

За „Читател на годината” в категорията до 14 год. за 2015 година бе отличена Каролина Кандурова. А за „Най-малък читател” на книгите в библиотеката бе класирана 7-годишната Елина Михайлова.

За „Читател на годината” при големите бе определена учителката Магдалена Арнаудова, с прочетени 66 книги за 2015г.

Наградени бяха още две дами в категориите „Дългогодишен читател” – Димитринка Велкова и „Най-възрастен читател” – Мария Бучекчиева. Тя е на възхитителните 94 години и продължава с удоволствие да чете книги.

Всички те бяха наградени с книги, предоставени от Община Мадан и грамота за съответния получен приз.

По повод днешните празници, кметът на община Мадан Фахри Молайсенов поздрави всички, работещи в библиотеката с днешния празник, като им пожела все така със здраве, неизчерпаем ентусиазъм, професионализъм и всеотдайност да продължават да се грижат за съхраняването и опазването на богатото ни книжовно наследство и любовта към книгата!

Вирни се горе