Над 700 тийнейджъри ще облагородяват община Смолян през лятната ваканция

Над 700 тийнейджъри ще облагородяват община Смолян през лятната ваканция

Над 700 тениски, шапки и ръкавици ще предостави почистващата фирма „Титан Клинър“ за младежката кампания „Мисия Смолян 2012“. Фирмата, която е партньор на община Смолян в организацията и провеждането ще подсигури и пълна логистика за младежите, като периодично ги снабдява с нужните за различните акции инструменти – мотики, лопатки, метли, чували и др. Фирмата ще осигури и техника за местата, в които младежките ще чистят, за да може отпадъците да се извозват ежедневно.

Секретарят на община Смолян Замфир Копчев е в постоянна координация с представители на фирмата в града, като се уточняват пълните детайли преди официалното откриване на кампанията на 13 юли. „Целта ни е това да бъде една изцяло младежка кампания, да се погрижим за децата на Смолян през лятото, като осмислим почивните им дни и се постараем да организират средата, от която се нуждаят“, заяви Копчев.

За разлика от кампаниите, организирани в минали години, „Мисия Смолян“ ще даде възможност за повече свобода на участниците, като им позволи да подредят по свой начин любимите си места – детски и спортни площадки, училищни дворове, детски градини, междублокови пространства, зелени зони и вътрешните улици на града, където реално младежите прекарват свободното си време.

Секретарят на община Смолян бе категоричен, че младежите няма да се насочват по натоварените и главни улици, запустели зони, както и такива, които крият някакъв риск. „Общината разполага с достатъчен брой хора по програми, които да се грижат за тях, затова младежите ще са само на техните места, а не по магистралата или централния булевард „България““, подчерта той. Участниците в „Мисия Смолян“ ще са на възраст от 15 до 18г., като важно условие е да не са завършили средно образование.

За дейността, която извършват младите ще бъдат стимулирани с по 10лв. за 6 часов работен ден. Ръководители на участниците в кампанията ще бъдат техни връстници от компания „Джуниър Криейшън“ при Професионалната гимназия по икономика.

„Титан Клинър“ ще осигури комплексни ръководители за трите квартала на града. „Мисия Смолян“ ще е разделена на три смени за по 10 дни от 13 юли до 24 август. Желаещите могат да се запишат и да получат повече информация в специалната приемна, разкрита в общината – до централния вход, както й в сайта на местната администрация www.smolyan.bg.

Вирни се горе