Над 40 души разчистват снега от тротоарите и обществените зони в Смолян

Над 40 души разчистват снега от тротоарите и обществените зони в Смолян

Oсем машини на пътноподдържащата фирма работят за почистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа в Смолян, съобщиха от фирмата. Работи се основно за разчистване на снега от второстепенните и третостепенни градски улици. С пясък и сол се обработват всички трасета, тъй като заради ниските температури има опасност от поледици. Към 13.00 часа температурата на въздуха е минус 6 градуса. Въведени са следните ограничения. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, както и до всички високопланински села в общините Смолян, Мадан и Чепеларе. Най-дебела е снежната покривка в околностите на село Мугла – 230см. Всички служители по чистотата са ангажирани с разчистване на снега от обществените пешеходни зони, тротоарите и площадите.

20 затворника от Затворническото общежитие почиства леда и снега от Стария център, както и района на бившото кино „Дружба”. От днес фирмата започва и извозване на сняг от централните градски части заедно с фирма „Красин”.

Фирмите работят в участъка от централната автогара до Клуба на дейците на културата. Извозени са над 10 самосвала с лед и сняг. Целта е в почивните дни, когато трафикът е слаб обстановката след обилните снеговалежи да се нормализира, а и да се освободи място, където да се бута снега при нови снеговалежи. В почистването на снега от тротоарите се включиха и военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон, които работиха по улица „Първи Май”. В момента няма непроходими и затворени пътища. От пътноподдържащата фирма призовават гражданите през почивните дни също да се включат и да почистят снега пред домовете и фирмите си.

Вирни се горе