Над 130 бр. специализирана техника и 119 служители обслужват републиканската пътна мрежа в област Смолян

Над 130 бр. специализирана техника и 119 служители  обслужват републиканската пътна мрежа в област Смолян

Над 130 единици специализирана техника и 119 служители обслужват републиканската пътна мрежа в област Смолян., съобщиха от МРРБ Обвиненията на опозицията в лицето на БСП, че пътищата в областта се почистват от стара земеделска техника не отговарят на истината и целят да извлекат политически дивиденти от тежката зимна обстановка. В област Смолян е обявено бедствено положение на 7 март в резултат на обилните снеговалежи от тежък, мокър сняг. В резултат на преспите, които във високите части на Родопите достигат до два метра, има множество паднали дървета и свлечени земни маси, което сериозно затруднява дейността на пътноподдържащите екипи.

Агенция „Пътна инфраструктура“ има сключен договор №РД-38-20/01.12.2014 г. за поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на републикански пътища в област Смолян с ДЗЗД „СМОЛЯН – ЮГ“ гр. София, в което участват “Трейс Груп Холд” АД гр. София, “ИСА 2000” ЕООД гр. София, “Родопа Трейс” ЕАД гр. Смолян. Срокът на договора е 01.12.2018 г.

Съгласно оперативния план за зимно поддържане Консорциумът разполага със 131 единици техника и 119 служители.

За справяне с тежката ситуация в област Смолян е пренасочена допълнителна техника от други области. Активно в преодоляване на щетите се включи и Българската армия, чрез военнослужещи и техника от „101-ви Алппийски батальон“.

Вирни се горе