Над 120 деца от Чепеларе успяха да се докоснат до магията на спорта

Над 120 деца от Чепеларе успяха да се докоснат до магията на спорта

В края на декември приключва проектът на Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс“, финансиран по Програма „Спорт за децата в детските градини“ на Министерството на младежта и спорта, съобщиха от пресцентъра на община Чепеларе.

Началото на проекта бе дадено през март 2016 г., след подписване на договор между Министерството на младежта и спорта и Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс“.

С финансова помощ в размер на 3620.00 лв., предоставена по Програма „Спорт за децата в детските градини“, бяха закупени различни видове спортни уреди и пособия. Провеждаха се различни видове физически занимания и игри за децата от общо шестте групи в трите филиала на Детска градина гр. Чепеларе.

Заниманията с най-малките жители на град Чепеларе, провеждащи се два пъти седмично в рамките на дневния престой, предизвикаха траен интерес към физическите упражнения, игрите и спорта.

Благодарение на съвместната дейност на Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс“, Детска градина гр. Чепеларе и Община Чепеларе, над 120 деца успяха да се докоснат до магията на спорта, запознавайки се със значението и ролята му като средство за здравословен начин на живот.

В рамките на два дена – 15-ти и 16-ти декември – се проведе спортен празник, включващ игри със състезателен характер. Децата имаха възможност да покажат наученото и да вложат много хъс и енергия по пътя към победата.

Вирни се горе