На Гергьовден пяха и танцуваха в Барутин

На Гергьовден пяха и танцуваха в Барутин

Цяло село Барутин празнуваше днес. От 10,30 часа на площада пред Читалището в селото започна празник, който организаторите му обещават да го превърнат в празник на селото. ЦДГ „Елица”, ОУ „Н.Вапцаров”, НЧ „В.Коларов”, Кметство с.Барутин с подкрепата и на община Доспат днес отбелязаха Хадралез/Гергьовден, наричан още в Барутин Гергиден. Пред многолюдната публика се явиха децата от детската градина и училището, също така и танцовия ансамбъл към Читалището. От община Доспат събитието уважи гл.експерт „Образование и култура” Веселин Калфов.

Децата от ЦДГ „Елица” пяха песни, рецитираха стихчета, посветени на Гергьовден, играха забавни игри. Ученици от училището пяха и танцуваха. Атракция бе танцовият състав към Читалището с р-л Р.Боболев. Накрая се изви кръшно хоро, на което се включиха много от присъстващите.

Много родители, баби и дядовци, граждани бяха тук за да се наслаждават на талантите на децата си и да си припомнят за малко позабравения Гергиден, по времето на който нищо не се прави. Организаторите бяха подготвили местни специалитети като баници, кексове, сладки и др., с които почерпиха всички присъстващи.

Вирни се горе