Момчил Николов, секретар на община Смолян: Училищата и детските градини в общината са готови за новата учебна година

Момчил Николов, секретар на община Смолян: Училищата и детските градини в общината са готови за новата учебна година

656 ще бъдат първокласниците в област Смолян, като миналата година са били 702-ма

Всички училища и детски градини на територията на община Смолян са готови за новата учебна година. Това каза SmolyanNews.com Момчил Николов – секретар на община Смолян.

През лятото са извършени частични ремонти в част от училищата в общината и е подобрена базата, като всички институции ще посрещнат нормално новата учебна година.

До две седмици ще бъде открита официално и новият физкултурен салон на ППМГ „Васил Левски“ в Смолян, каза Николов. По думите му, при съвременното натоварване на децата в училище, физическото възпитание е много важно.

„Освен голямото натоварване с много материал в училище, съвременните деца не играят много, те са компютърно поколение и по цял ден са пред телефони и компютри и затова физическото е един от най-важните предмети, тъй като той им дава възможност да се отпуснат и физически да се развият. Затова беше важно едно училище като ППМГ да има такава база и съм сигурен, че учениците ще уплътняват тази база и ще я използват“, каза Момчил Николов.

Училищата в община Смолян са 13, като от тях пет са в селата, три са държавни към Министерство на образованието и науката и две към Министерството на културата. Детските градини в община Смолян са 12, като от тях 4 са в селата в общината, а останалите са в Смолян.

Вирни се горе