Много населени места в област Смолян са без ток

Много населени места в област Смолян са без ток

  Силен вятър, паднали дървета и обилният снеговалеж, продължил през цялото изминало денонощие, доведе до проблеми с електрозахранването основно в Родопите, в областите Кърджали и Смолян.   Към момента с нарушено електрозахранване са основно Чепеларе и районът около Девин, като захранването на самия град Девин беше възстановено от аварийните екипи на дружеството. Към момента курортен комплекс Пампорово е без проблеми с електрозахранването. Поради нарушено електрозахранване по линия 110 KV (киловолта) от подстанция ‘’Ардино’’, има затруднения с доставките на електроенергия и в селата около Ардино . По резервна схема беше осигурено електроснабдяване за град Ардино. Продължава работата и за отделни селища в района на Златоград. Проблеми с захранването вече са отсранени в района на Крумовград, Свиленград и др.  

Лошото и постоянно променящо се време блокира за денонощие четирима монтьори на EVN България в техните автомобили в района на село Мугла. Достатъчното количество гориво в автомобилите позволи на блокираните монтьори да изчакат изпратената им помощ, която достигна до тях тази сутрин.    За по-добрата координация на възстановителните работи и доставка на необходимите ресурси в EVN България функционира кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

Дружеството ще информира своеврeменно за промяната в ситуацията с електрозахранването.

Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони:

0700 1 0007 – телефон при аварии 0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки 0700 1 0207 – телефон за автоматична проверка на сметка еmail: info@evn.bg www.evn.bg

Вирни се горе