Брейк и гайди взривиха Смолян

Брейк и гайди взривиха Смолян

Уникален микс от брейк, хип –хоп и родопски гайди взриви публиката на Смолян в рамките на фестивала JAM ON IT, който след София се пренесе в родопския град. Импровизациите от български фолклорни танци и модерни танцови стъпки изправи на крака публика и жури.

101 каба гайди разтърсиха залата в третата вечер на фестивала, в който участват фенове и мйстори на различните стилове на танцовото изкуство, родено на улицата.

Хип-хоп фиестата се провежда за 11 път, а Смолян е съвместен домакин на втората му част, заедно с основния организатор- брейк формацията Sleepwalkingz”. 30 гости от Европа, Азия и Щатите, заедно с десетки български брейкъри ще се състезават за приза „най-добрия” и наградата от 2хил.лв.

Кулминацията на танцовия фестивал са предстоящите 4 „битки” на най-добрите, сред които са и звезди на балканската брейк сцена. Подобно на хоро, една срещу друга ще се надиграват групи от Румъния, Гърция, Молдова, Сърбия и България. Регламентът включва след всеки 10 минути луд танц, да отпада по един, докато „оцелеят” най-виртуозните 8 брейкъри. Те ще се борят за титлата на "Jam on it 11".  В ролята на шеф на журито е световноизвестната легенда в брейк танците Ken Swift от САЩ , който за пръв път стъпва на Балканите. Законодателят в съвременните младежки изкуства ще определи шампионите, които ще отидат в Швейцария на световен финал.

Вирни се горе