Младежи от Доспатско взеха участие във форум за предприемачество и демография в София

Младежи от Доспатско взеха участие във форум за предприемачество и демография в София

От 8 до 10 септември в София се проведе семинар “Младежки форум за предприемачество и демография”. Във форума взеха участие 50 младежи от цялата страна, на възраст между 17 и 30 години, петима от които бяха от община Доспат: Антониа Ускова,Ани Дойкова, Савина Кехайова и Велина Парутева от СУ “Димитър Благоев“ и Мирослава Дерменджиева, студентка в СУ “Климент Охридски“.

На семинара взе участие и председателят на комисията по образование, култура, социални дейности и спорт в Общински съвет – Доспат Атанас Стоев като ръководител на младежите и модератор на структурен диалог.

Инициативата се организира от Фондация Българска Памет, финансирана по програма “Еразъм+” на ЕС, ключова дейност “Подкрепа за реформиране на политиките”. Целта на семинара бе да запознае младите хора с възможностите за заетост, реализация и образование. Да съдейства за придобиване на умения за разпознаване на добрите възможности, иновативност, вземане на решения, формиране на лидерски качества, както и мотивация за промяна на средата около тях чрез предприемачески инициатитви.

В срещите взеха участие представители на Министерство на младежта и спорта, Министерство на икономиката, представители на европейските институции в България, граждански организации.

Семинарът бе открит от д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет и носител на наградата на ЕП “Европейски гражданин на годината 2013”. По време на дискусията с младежите на тема «Предприемачеството – предизвикателства и възможности», д-р Врабевски обсъди възможности за реализация на младите хора, развиване на предприемачески умения и възможности за качествено образование. В рамките на семинара се проведоха интерактивни сесии, дискусии и творчески работилници. След края на обучението всеки от участниците получи сертификат.

Вирни се горе