Министър Райков си тръгна от Неделино с родопски носии

Министър Райков си тръгна от Неделино с родопски носии

Вчера скъп гост на община Неделино беше Марин Райков – министър председател на Република България. Той пристигна по покана на гражданите от общината, изразена чрез градоначалника Стоян Беширов.

При стъпването на неделинска земя, премиерът беше посрещнат с хляб и сол, от много хора и с искрено уважение. Най-напред Райков посети с. Тънка бара, за да види на място пораженията нанесени върху къщите от активизиралото се свлачище, както и да увери техните стопани, че държавата стои зад тях и ще направи всичко необходимо за тяхното обезопасяване и възстановяване. Хората благодариха за бързата реакция и за държавническото му отношение, съобщиха от пресцентъра на общината. На специален транспарант бяха написали: „Господин премиер, вие решихте проблема на с. Тънка бара. Благодарим!”

След това, по настояване на кмета на общината отидоха на място, където се прокарва път Неделино – Долен – Комотини, за да се запознае лично с проблемите по прокарването му и изграждането на мост над река Тикленска. На централния площад на гр.Неделино служебният премиер беше топло посрещнат и аплодиран от над 2000 души.

Кметът Беширов, приветствайки го с „Добре дошъл в Неделино!”, изрази благодарността на гражданството към действията на правителството и мерките за община Неделино, обясниха още от общинската администрация.

Служебният премиер изрази на глас своето възхищение от гостоприемството на хората от родопския край. Той увери присъстващите, че държавата стои зад всеки свой гражданин, без оглед къде се намира – в София или в най-далечната махала в планината.

Ансамбъл „Китка” при народно читалище „Светлина 1938 г.”, отправи музикален поздрав – автентичен неделински двуглас към Марин Райков и съпровождащите го лица.

На тръгване министър – председателяj отнесе със себе си за спомен от Неделино, скъп подарък – типичните женска и мъжка неделинска носия.

Вирни се горе