Министър-председателят Бойко Борисов връчи Споразумението за одобрение на Стратегията на МИГ „Високи Западни Родопи"

Министър-председателят Бойко Борисов връчи Споразумението за одобрение на Стратегията на МИГ „Високи Западни Родопи"

Ва официална церемония в Министерски съвет председателят на МИГ „Високи Западни Родопи-Борино-Доспат-Сърница” инж. Адалберт Ферев, председател на инициативната група, лично получи Споразумението за одобрение на Стратегията от министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът призова общините да усвояват средствата да последния лев, защото това са пари, които отиват пряко при хората за подобряване на стандарта им на живот.

Официалната церемония се състоя в Гранитната зала на Министерски съвет по връчване на Споразуменията за изпълнение на СВОМР.

Стратегията за водено от общностите местно развитие, съгласно Споразумение № РД 50-156/21.10.2016г. за прилагане на подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие„ на мярка 19 „ Водено от общностите местно развитие„ от ПРСР 2014-2020г. е одобрена с почти максималния брой точки, което я класира на трето място от общо 40 одобрени стратегии в цялата страна. Размера на безвъзмездна финансова помощ за проектни предложения към Стратегията за ВОМР е в размер на 2 933 500 лева.

Предстои провеждането на информационни срещи по населени места в общините Борино, Доспат и Сърница за консултиране на потенциални бенефициенти, като подробно ще бъде разяснен начина на кандидатстване, допустими дейности и разходи по съответните мерки.

Вирни се горе