Министър Найденов идва в Неделино, електрически стълб застрашава града да остане без ток

Министър Найденов идва в Неделино, електрически стълб застрашава града да остане без ток

В Смолянско поройните дъждове през последното денонощие активираха множество свлачища и наводниха няколко сгради в региона. Най-сериозно е положението в Община Неделино, където обявиха бедствено положение заради поройните дъждове, които активираха над 30 свлачища в общината. Земни маси блокираха пътищата до четири населени места. „Хората нямат достъп до къщите. Имаме 3-4 наводнени къщи. От снощи насам нямаме ток в четири населени места“, обясни кметът на Неделино Стоян Беширов.

Една от най-големите заплахи за града в момента е електрически стълб, който може всеки момент да пропадне. Кметът потвърди опасността и допълни, че ако стълбът пропадне, целият град ще остане без ток. Към Неделино от всички посоки се стичат планински потоци и превръщат улиците в реки. Хората са уплашени и от снощи се опитват всячески да спасят домовете си от наводнение, обясниха от общината.

Днес на свое заседание Кризисния щаб отмени бедственото положение в общината.

За да се информира правителството за състоянието на инфраструктурата в общината след проливните дъждове, премиерът Бойко Борисов изпрати министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов да инспектира района.

По предварителни данни министър Найденов ще пристигне в Неделино в 13.30 часа. Срещата с него ще се състой на централния площад.

Вирни се горе