Международния ден на детската книга отбелязаха в Девин

Международния ден на детската книга отбелязаха в Девин

На 2 април се отбелязва Международния ден на детската книга – Празникът се чества на рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен (1805 г,) написал едни от най-емблематичните детски приказки. В следващите три седмици е в ход Национална кампания за насърчаване на четенето. Стартът й вече е даден.

По покана от директора на Детска Градина “ЗДРАВЕЦ” гр.Девин Снежи Радева, секретарят на общината Елка Станчева посети групите там, включвайки се в националната кампания. Инициативата насърчава малки и големи да четат повече и да не забравят, че това което книгата може да им даде, не могат да го получат от друг информационен източник( таблет, телефон, телевизия).

Госпожа Станчева зачете увлекателно приказки на малките слушатели обяснявайки им поуката от тях, запозна ги с творчеството и житейския път на един от любимите български писатели Елин Пелин. Тя обърна внимание на негови произведения като “Ян Бибиян”, “Дядовата ръкавичка”, “Конче Вихрогонче”, негови разкази, съчинения и басни. Посещението завърши с поднасяне на книгата с приказки, която тя прочете, като подарък и жест към малките любопитковци, които я слушаха през цялото време внимателно и с интерес.

Дано им остане един мил, поучителен и възпитателен спомен, че четенето е незаменимо и който чете и обича книгата, някой ден се превръща в мислещ и разумен човек.

Вирни се горе