Мелемов пред жителите на Чилингирска махала:Няма да ви обещавам това, което не мога да направя

Мелемов пред жителите на Чилингирска махала:Няма да ви обещавам това, което не мога да направя

Няма да обещавам това, което не мога да направя, заяви кметът Николай Мелемов на среща с жителите на Чилингирска махала в Смолян. С него беше и заместничката му Мария Палагачева.

Хората поискаха среща с градоначалника, за да го информират за проблемите, свързани основно с инфраструктурата, изграждането на детска площадка и обособяването на безопасно място за игра на децата. Погледнете какво оставиха ПОНС – асфалт, чакъл, пропаднали шахти, канализацията ни върви в къщите, оплака се Карамфилка Топова и попита: „Кой доведе ПОНС в Смолян, г-н Мелемов?. Предишната кметица ги доведе, отговори кметът. Затова сме дошли с г-жа Палагачева, да чуем проблемите ви, да преценим кои имаме възможности да разрешим най-бързо. Няма да ви обещавам нещо, което не мога да направя. Наследихме Общината в тежко финансово състояние. Лошо е, че са харчени пари, а нищо не е направено. Предишното ръководство е продало имоти – общинска собственост миналата година за 2 млн.лв., а не е плащана храната за детските градини от 2009 г., обясни Мелемов. Жителите на Чилингирска махала казаха, че им е писнало от нереализирани обещания, особено преди избори, а улицата от 30 години не е асфалтирана,съобщиха от местната управа.

Кметът и заместничката му успяха сами да се уверят в твърденията на живеещите в квартала, след като го обходиха. Видяха дупките по пътната настилка, липсата на тротоари, децата, играещи на самата улица и не на последно място – непочистените контейнери, въпреки че същият път, на който са поставени е и единственият, по който се движат тежкотоварните автомобили на почистващата фирма към депото за отпадъци.

Инж.Палагачева посети лично домовете на хората, за да види пораженията от некачественото изпълнение на водопреносната и канализационната мрежа, което води до наводняване на къщите при обилни валежи, както и до свлачища, застрашаващи сградите. Зам.-кметът отиде и на ул.”Маестро Атанасов”, където проблемите бяха още по-сериозни.

Мелемов пое ангажимент да провери дали са в гаранция строителните дейности, извършени на улицата в Чилингирска махала и ако е така, фирмата ще бъде потърсена, за да отстрани проблемите .Ще се търсят възможности и за изграждането на детска площадка, след като се установи мястото, където хората искат да се построи, каква собственост е. И по другите поставени проблеми ръководството на Общината се ангажира да потърси начини за разрешаването им.

Вирни се горе