Медалистите от Спешъл Олимпикс в Абу Даби се върнаха в Смолян

Медалистите от Спешъл Олимпикс в Абу Даби се върнаха в Смолян

Двамата състезатели от Смолян, които участваха на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби'2019 се върнаха в Смолян.

„Добре дошли, гордеем се с вас. Вие се представихте достойно”. С тези думи градоначалникът поздрави Николай Бърдев и Харис Хаджиев, които се завърнаха с медали от престижното световно състезание. Момчетата завоюваха две четвърти места в надпреварите по силов трибой и по плуване, а Харис спечели златен медал в плуването по гръб на 25 м. като се пребори в една от най-оспорваните надпревари.

Мелемов връчи подаръци на нашите атлети и посочи, че община Смолян от много години подкрепя участието на наши ученици в игрите на Спешъл олимпикс и ще продължава да ги подкрепя. Момчетата казаха, че са доволни от участията си в игрите и за тях ще оставят незабравими спомени. Харис най-много се е зарадвал на златния си медал.

Александър Димитров, който беше треньор на нашата делегация, представи на видео материал най-силните моменти от Спешъл Олимпикс. Той посочи, че от много години община Смолян и кметът Мелемов подпомагат финансово участието на нашите състезатели, което прави възможно представянето им.

Началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева също поздрави Харис и Николай. „Представихте достойно България и Смолян. Всеки един от вас беше смел в опита си”, посочи Семерджиева и пожела здраве и още успехи на атлетите.

Момчетата са възпитаници на ПГТТ «Христо Ботев», а община Смолян ги подкрепи финансово, за да представят нашия град и България на това престижно световно събитие.

Световните летни игри стартираха на 14 март, като официалното закриване беше на 21 март. Това е най-голямото спортно събитие, в което участваха повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации. За провеждането на надпреварите помагаха 20 000 доброволци.

Вирни се горе