Мадан с краткосрочна програмаза насърчаване на възобновяеми източници на биогориво

Мадан с краткосрочна програмаза насърчаване на възобновяеми източници на биогориво

Община Мадан разработи краткосрочна програма за насърчаване използването на възобновяеми енергийни източници на биогориво 2013-20 година.

Усвояването на енергийни ресурси, предоставени от възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) е средство за достигане на устойчиво енергийно развитие и минимизиране на вредните въздействия върху околната среда от дейностите в енергийния сектор. Икономическият натиск от нарастване на цените на течните горива изисква прилагане на мерки за развитие на местните енергоизточници и особено на тези с нищожно влияние върху околната среда. Насърчаване на енергийното производство от ВЕИ води и до намаляване енергийната зависимост на националната икономика. Съобразявайки се с икономическите и финансови условия в страната, както и възможностите за усвояването на енергийният потенциал на ВЕИ е необходимо да насочим усилията си в посока спестяване на електроенергия, произведена от конвенционални енергийни ресурси и вносни течни горива.

Съгласно изискванията на чл. 10, ал. 1 и ал. 2 от Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ) община Мадан разработи Краткосрочна програма на община Мадан за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници на биогориво за периода 2013 – 2016 г. Тя е в съответствие с Националния план за действие за енергията от възобновяеми източници (НПДЕВИ). На основание чл. 10, ал. 3 от Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ) гласящ: Кметът на общината уведомява по подходящ начин обществеността за съдържанието на програмата по ал.1, включително чрез публикуването й на интернет страницата на общината ПРЕДОСТАВЯМЕ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ РАЗРАБОТЕНАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА МАДАН.

Всички заинтересувани страни могат да дадат своите предложения, мнения и препоръки относно разработената програма.

Вирни се горе