Мадан изпрати Випуск 2016г., кметът за поредна година изненада най-ученолюбивите

Мадан изпрати Випуск 2016г., кметът за поредна година изненада най-ученолюбивите

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в община Мадан беше отбелязан с литературно-музикална програма, в която взеха участие НЧ „Иван Вазов – 1999” гр. Мадан,ПГ „Васил Димитров”, СОУ „Отец Паисий” и ОУ „Н.Й.Вапцаров” . Заместник-кметът на община Мадан Явор Орлов награди просветни и културни дейци за проявен висок професионализъм и всеотдайност в професията.

Истинска еуфория възцари в късния следобед на празничния 24 май.

Абитуриентите от Випуск 2016 с красиви тоалети и костюми превзеха градския площад. Заедно с класните си ръководители и със своите дами и кавалери, всички те преминаха през двуреден коридор от близки и приятели, изпълнили площада поне час по-рано. Красиви, неотразими, с ведро настроение и сияещи от щастие – такива бяха младите дами и господа от Випуск 2016. Зрелостниците бяха сърдечно поздравени от кмета на Общината Фахри Молайсенов, който им пожела прекрасна и незабравима нощ. Част от обръщението бе и призив към младите хора да благодарят на своите родители и учители, които са ги изградили като личности и са им помогнали да се превърнат в истински и достойни хора. „Аз – като кмет на общината и общинското ръководство сме винаги насреща, за да ви помогнем с каквото можем и да отговаряме на въпросите Ви. Нашето желание е да изберете своя път, да се квалифицирате и да се върнете тук в Мадан, където да намерите реализация, да създадете семейства и да живеете! Защото Мадан има нужда от Вас –Вие сте неговото бъдеще, а то е пред Вас. Нека Вашето поколение сбъдне и нашите мечти! Бъдете здрави, вдъхновени и продължавайте смело напред”.

В края на поздравителното си слово градоначалникът за четвърта поредна година изненада завършващите. Той обяви, че лично поема първите семестриални такси на първенеца от СОУ”Отец Паисий” и от ПГ „ Васил Димитров”, които ще продължат своето образование във висше учебно заведение. След поздравителните думи кметът, заедно с неговия заместник Явор Орлов връчиха на всички завършващи медали – Символ за първите им стъпки в житейския им път и спомен за родния град, а отличниците от двете школа бяха наградени и с предметни награди.

Вирни се горе