Лиляна Павлова: Община Смолян е първенец в областта по привлечени и усвоени средства по ОП "Регионално развитие"

Лиляна Павлова: Община Смолян е първенец в областта по привлечени и усвоени средства  по ОП "Регионално развитие"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заедно с кмета на община Смолян Николай Мелемов, областния управител Недялко Славов и народния представител д-р Даниела Дариткова инспектираха изпълнението на проекта „Зелена и достъпна градска среда на гр.Смолян – централна градска част”.

Прроектът е на стойност над 5,3 млн.лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Министър Павлова разгледа новите спортни и детски площадки, реализирани по проекта, както и пълното обновяване на района около болницата. Жители от улица „Снежанка” казаха пред министърката, че от 30 години са чакали, за да имат улица и благодариха на правителството и общинското ръководство.

„Община Смолян е първенец в област Смолян по привлечени и усвоени средства по ОП „Регионално развитие“ с 13 проекта, по които са инвестирани над 28 млн. лв.“, коментира регионалният министър.

В програмния период до 2020 г. общината ще разполага с над 20 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“ за инвестиции, съгласно Интегрираният проекти за градско развитие.

Вирни се горе