Осигурени са 8 млн.евро за проектиране на пътя Ксанти-Рудозем от гръцка страна

Осигурени са 8 млн.евро за проектиране на пътя Ксанти-Рудозем от гръцка страна

Днес лидерът на ПАСОК в Ксанти Ахилеас Царцарас посети кмета Николай Мелемов в кабинета му по време на оперативка с ръководния му екип. Много ми хареса това което виждам в работна атмосфера сте, подчерта гръцкият гост. С него беше и председателят на Българо-гръцкото дружество за приятелство в Смолян Георги Чилингиров. Царцарас поздрави Мелемов с избирането му за кмет и му пожела кураж и сили да се справя с общинските проблеми. Той обяви, че преди три дни са приключили геоложките проучвания за участъка от Димарио до границата с България. Предвидени са 8 млн. евро за проектиране на пътя. Този проект е в моята кръв и съм се отдал на него, защото знам какво ще предложи пътя Ксанти –Рудозем-Смолян на хората от двете страни на границата, каза Царцарас. Той уточни, че е поставил въпроса с пътя и на сегашното правителство и е получил уверение, че и те ще продължат да работят за него.

Лидерът на ПАСОК в Ксанти беше категоричен, че каквото и правителство да дойде на власт в Гърция, нищо няма да попречи за отварянето на този участък. Смолян го приемам като Ксанти, за мен са едно, нашите народи живеят в една и съща планина, каза още Царцарас. Кметът Мелемов заяви, че за този път трябва помощ на национално ниво.Той ще постави въпроса за него и на предстоящото изнесено заседание на МС през април ,което ще се проведе в Смолян.Връзката с Ксанти ни е много важна, защото сме свързани исторически, а отварянето на този път ще допринесе за развитието на двата региона във всички сфери на обществено-иконимическия живот, коментира още градоначалникът. От българска страна участъкът до границата е изпълнен по програма ФАР-ТГС.

Мелемов и Царцарас се разбраха да проведат още срещи, за да обсъдят бъдещите си действия за пътя Рудозем –Ксанти и предстоящото си сътрудничество.

Вирни се горе