Красимир Даскалов: Изключително важни проекти се реализират в община Девин

Красимир Даскалов: Изключително важни проекти се реализират в община Девин

За последните две години в община Девин са санирани седем жилищни сгради по националната програма за енергийна ефективност. Това са градите на полицията, на пожарната, общинска сграда, в която се помещава данъчна служба, бюрото по труда и социални грижи.Това каза кметът на родопския град Красимир Даскалов и допълни,че много важни за общината проекти целево са подпомагани от това правителство в рамките на тези две години.

"Санирана е една от детските градини, предстои да бъде завършена и втората детска градина. Извършваме сериозен ремонт и на центъра за Обществена подкрепа. Пак с финансовата помощ и подкрепата на правителството на г-н Борисов приключихме изграждането на многофункционална спортна площадка в село Гьоврен. Приключват и дейностите по пълна подмяна на довеждащата и вътрешна водопроводни мрежи в селата Лясково и Стоманово. Предстои да бъдат санирани още четири жилищни сгради по Оперативна програма „Региони в растеж“, а съвсем скоро ще започне и пълната реновация на Дома на културата“, посочи Даскалов. Градоначалникът подчерта, че много важно решение на правителството, което ще даде изключително силен тласък за развитието на туризма в региона е скорошното започване на реконструкцията и рехабилитацията на републиканската пътна мрежа Стойките – Девин и Михалково – Кричим.

Общо 4 914 076 лв. са отпуснати за Девин и региона, което показва, че водената от правителството политика е изключително балансирана и тя е насочена не само към големите градове и общини, а и към по-малките населени места. Това каза кметът на Община Девин при официалното откриване на реконструирания топлопровод за минерална вода от Беденски бани вчера. Даскалов посочи, че с решение на постановление на Министерски съвет от последния месец, са отпуснати общо 4 914 0 76 лв. От тях за община Баните за реконструкция и рехабилитация на площад – 500 000 лв., за община Борино – за ремонт и рехабилитация на улична мрежа – 450 000 лв. За община Златоград за изграждане на многофункционална спортна площадка в село Старцево – 374 076 лв. за община Мадан – за ремонт и рехабилитация на градски площад – 1 000 000 лв. За община Неделино – ремонт и рехабилитация на улици – 450 000 лв. Община Рудозем – за облагородяване на централен градски площад – 690 000 лв., за ремонт и реконструкция на улици в селата Гьоврен и Стоманово в община Девин – 1 450 000 лв. По думите му, управленската програма на общинското ръководство и политиката, която следват са насочени към оползотворяване на всички видове туризъм в региона, което води до заетост, до разкриване на нови работни места и до създаване на по-добри условия за живот и труд на местното население. „С реализацията на проекта топлопровод Беденски бани – Девин, подпомогнат лично от Бойко Борисов, който с постановление №88 от 2016 г. отпусна целеви средства за община Девин от два и половина милиона лева за неговата реализация, се дадоха възможности за нови инвестиции в града и те не закъсняха. Една от тях е новоизградения и функциониращ вече модерен и единствен по рода си термален аквапарк „Персенк“, каза кметът на града и благодари на премиера Бойко Борисов.

Вирни се горе