Коледният дух оживя в центъра на Момчиловци

Коледният дух оживя в центъра на Момчиловци

Коледният дух оживя в центъра на Момчиловци с пищна украса. “За четвърта поредна година жителите и гостите на селото могат да видят една нетипична украса, разделена в три къта. Първият е Библейският кът, пресъздаващ сцената на Рождество Христово, в който са използвани изцяло естествени материали – бали слама, снопи, черги, дърво. Той е плод на творческото мислене на Elena Mandjukova. Следва красивата кичеста елха и детският кът, в който светещи елени са впрегнати в шейната на Дядо Коледа, където е и самият добър старец. До него е светещата къщичка на джуджетата”, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Настъпването на новата 2019 г ще бъде отпразнувано в Момчиловци на 30.12.2018 г. от 17 ч. Празникът се организира съвместно с бизнеса и читалището в селото и освен добро настроение по време на веселбата ще има по чаша вино и мезе, подаръци за малките гости от самия Дядо Коледа, музика и заря. За всички присъстващи на празника в центъра на Момчиловци ще пее Georgi Madanski, каза още кметицата.

Сутринта на 30 декември Архимандрит Висарион в съслужие с местният свещеник Николай Рангелов и духовници от региона ще отслужат Света Божествена литургия в църквата “Св. Св. Константин и Елена”, а след това молебен, с който ще се молим за спиране на пожарите. На обяд ще бъде раздаден и курбан, заяви Суркова.

Вирни се горе