Кметът на Чепеларе се срещна с жителите на селата Павелско, Хвойна, Малево и Орехово

Кметът на Чепеларе се срещна с жителите на селата Павелско, Хвойна, Малево и Орехово

В петък 6.10.2017 година за пореден път от този мандат се проведе „Изнесена приемна на Кмета“ в селата Павелско, Хвойна, Малево и Орехово.

Жителите на четирите села имаха сходни въпроси и проблеми, свързани с пътна мрежа, ВиК, междусъседски проблеми и битовизми, типични за всяко населено място. Отговори гражданите получиха от на Кмета на Община Чепеларе – Славка Чакърова и зам.-кмета Пантелей Мемецов.

Болезнени за всяко село са темите за пътната инфраструктура както извън, така и в селата. До момента огромна част дейностите, заложени по капиталовата програма са финализирани. Кметът Славка Чакърова заяви, че се търси финансиране чрез програми и проекти, защото по друг начин е почти невъзможно.

Жители изказаха недоволството си от работата на ВиК, които при ремонт на водопроводната мрежа често оставят дупките необезопасени и нуждаещи се от ремонт. Жителите на село Орехово искат да съхранят и спасят единствената функционираща „дъща“ – тепавица на територията на Общината, а ръководството пое ангажимент да намери решение на въпроса.

В село Павелско срещата съвпадна с общоселското събрание по предварително изготвен дневен ред с много важни за населението точки, някои от тях се препокриват с останалите села. Хората в Павелско се интересуват от необходимите малки ремонти дейности на уличното осветление, като подмяна на осветителни тела и захранване, което ще се извърши в най-кратки срокове, заяви ръководството. Темата за цените за дървата за огрев е сред най-коментираната, а именно да има спад в цената на кубик, за да са достъпни за всички.

Проблемът със свободната паша на селскостопански животни и птици в урбанизирани територии в с. Павелско е огромен. Някои от животновъдите не спазват забраната за свободна паша в периода април-октомври, а това предизвиква голяма недоволство у жителите. От следващата година ще се намери трайно решение на проблема заяви Пантелей Мемцов.

Така премина инициативата на ръководството за изнесена приемна, която е една добра практика, даваща възможност на всички да изразят мнението и да зададат своите въпроси на местната управа.

Вирни се горе