Кметът Пържанов: Не стои на дневен ред оптимизацията на училищната мрежа в управляваната от мен община

 Кметът Пържанов: Не стои на дневен ред оптимизацията на училищната мрежа в управляваната от мен община

Това каза кметът на община Доспат Антим Пържанов по повод тиражирани в публичното пространство публикации и мнения относно оптимизацията на училищната мрежа в община Доспат, специално за „Вестник на община Доспат”. Пред администрацията този въпрос не стои на дневен ред, не сме предлагали оптимизация, нямам намерение да закриваме училища, каза още кметът. Нека да сме наясно, че инициативата по въпроса не идва от общинската администрация.

В община Доспат има десет училища – едно начално, професионална гимназия, едно средно общообразователно и седем основни училища. По време на управлението на Антим Пържанов в община Доспат общо четири училища придобиха статут на защитени. Ако имаше възможност и за другите щяхме да защитим такъв статут, каза Пържанов. За сега няма такава, т.е. всички училища, които могат да са защитени са такива. Това стана през времето след 2007 година, откогато кмет е Антим Пържанов. Припомняме, че община Доспат може да се похвали, че е единствената от областта, която не е закривала училища, позиция, която кмета Пържанов ще продължи да отстоява. Базите в учебните заведения непрекъснато се подобряват, спечелени бяха редица проекти, особено имащи отношение по енергийната ефективност. Дограмите навсякъде са подменени. Продължаваме с ремонтите, според финансовите възможности споделя градоначалникът. Подпомагали сме всички училища финансово и материално – директорите го знаят. Ще продължаваме да подпомагаме образованието в общината, защото това е едно от основните ни задължения. „Няма да оставя училищата, учителските колективи и учениците, нашите проблеми са общи. Искам общината да се развива, а без образование, общината няма бъдеще”, допълва още кметът. Ще подпомагаме системата колкото можем.

Нека не вкарваме учениците и учителите в политическите интриги, призова Антим Пържанов и отправи следния апел: „Дами и господа учители, не позволявайте на политиците да Ви манипулират и да Ви използват за своите интереси”.

Вирни се горе