Кметът Николай Мелемов връчи договорите на 17 доброволци от община Смолян

Кметът Николай Мелемов връчи договорите на 17 доброволци от община Смолян

Кметът Николай Мелемов връчи договорите на 17 доброволци от община Смолян, които ще помагат на огнеборците при бедствия и аварии. Любопитен е факът, че четири от тях са представителки на нежния пол. Събитието се състоя днес в РС „Пожарна безопасност и защита на населението” и е по повод 5 декември –Международен ден на доброволеца,съобщи Виолета Филипова, пресцентър на община Смолян .

За мен вашето желание да станете доброволци е израз на гражданско съзнание. Ще подготвим табло с имената ви, за да се знае, че вие сте хората, които безрезервно ще помагате на обществото и вашият пример да бъде последван и от други хора, каза Мелемов преди да връчи договорите, които е сключила община Смолян с доброволците. Той добави още, че при бедствия всички институции трябва да работят в синхрон, както е било при отминалата тежка зима. Трябва да има и гражданско общество, за да не са чака само на помощ от държавата. При такива бедствени ситуации имаме общи цели и трябва да действаме всички заедно, каза още градоначалникът.

Шефът на ОД на ПБЗН комисар Красимир Шотаров благодари на смолянския кмет за подкрепата при създаване на доброволните формирования, които преди ги е имало само на списъци. Въпреки тежките административни процедури, община Смолян намери намери мястото и начина да имаме доброволни формирования. Това е един от най големите жестове, които сме получавали от обществеността, защото ще бъдем подпомагани във всяка една ситуация. Благодаря за подкрепата от община Смолян, подчерта още комисар Шотаров.

Днес с различни прояви огнеборците отбелязват Международния ден на доброволеца.

Доброволците са: Рубин Хаджиев, Минчо Хаджиев, Христо Лазаров, Тодорка Манолевска, Григор Павлов, Александър Караджов, Смилен Делиев, Анастас Марински, Райчо Райчелиев, Минчо Ескеджиев, Мая Костова, Тодор Аврамов, Мария Милушева, Малина Кръстева, Бойко Бозинаков, Румен Лозанов и Менко Кичуков.

Вирни се горе