Кметът Николай Мелемов ще подкрепи участието на културиста Младен Илиев на Балканското първенство

Кметът Николай Мелемов ще подкрепи участието на културиста Младен Илиев на Балканското първенство

Кметът Николай Мелемов ще подкрепи участието на културиста Младен Илиев на Балканското първенство, което ще се проведе в Черна гора. 32-годишният смолянчанин спечели златен медал от 19-то издание на „Турнир Пловдив" в надпреварите в отворената категория. Състезанието, което се проведе в Международен панаир Пловдив бе и квалификация за Балкански и Европейски първенства през 2017 г. Именно първото място и спечелената купа изпраща Илиев на Балканските надпревари.

Културистът и треньорката му Ирина Емилова разговаряха с кмета и клуб „Ира” – Спорт в Смолян да бъде включен в спортния календар на общината. Мелемов благодари на културиста за достойното му представяне на състезанието и обяви, че ще го подкрепи, за да участва в Балканското първенство в Черна гора, което е в края на тази седмица. Илиев отбеляза, че спортната база в града е идеална и общината е създала условия за спорт в нашия град.

Мелемов посочи, че спортът е един от приоритетите на общинското ръководство. Градоначалникът пожела успех на културиста и обяви, че ще подкрепи и клуба, в който той тренира.

С културизъм Младен Илиев се занимава от 2013 г., но това е първото му златно отличие в състезателната му кариера. Той участва от името на пловдивски тим в последните надпревари, но тренира в смолянския клуб „Ира" – Спорт. Треньор от Смолян е Ирина Емилова.

Вирни се горе