Кметът Николай Мелемов ще е домакин на форума „Да! На българската икономика”

Кметът Николай Мелемов ще е  домакин на форума „Да! На българската икономика”

Кметът Николай Мелемов ще е домакин на шестнадесетата дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика на тема: „Да! На българските региони –Смолян”. Форумът, който се организира от вестник „Стандарт” и КРИБ , ще започне на 28 октомври /петък/ от 11.00 часа в зала 245 на общинската администрация.

Темите, които ще се разискват са : Смолян – инвестиционна дестинация. Възможности за регионален икономически растеж. Държавни политики за социално подпомагане и заетост. Трудова мобилност. Кадрите – проблем номер едно за бизнеса. Възможности за временна заетост в региона.

Изграждане на индустриален парк – шанс за инвеститорите в област Смолян. Държавни политики за икономика, земеделие и туризъм. Пътна инфраструктура – възможности и предизвикателства. Възможности за реконструкция на пътните отсечки Асеновград – Пловдив и Смолян- Кърджали. Изграждане на стоково тържище – стъпка за икономическо развитие на Смолян. Минералната вода – шанс за развитие на туризма чрез балнеология и СПА. Здравен туризъм.

За участие във форума са поканени министрите на регионалното развитие и благоустройството, земеделието и храните и на енергетиката съответно Лиляна Павлова, Десислава Танева и Теменужка Петкова , депутатът д-р Даниела Дариткова, областният управител Недялко Славов, изпълнителният директор на българска агенция за инвестиции Стамен Янев, кметове, представители на бизнеса и др.

Вирни се горе