Кметът Николай Мелемов прие посланика на Казахстан Темиртай Избастин

Кметът Николай Мелемов  прие посланика на Казахстан Темиртай Избастин

Кметът Николай Мелемов прие посланика на Казахстан Темиртай Избастин, който днес гостува в Смолян. Негово Превъзходителство посети града ни по покана на смолянския градоначалник. Дипломатът е почитател на популярния певец Бисер Киров и ще присъства на концерта-бенефис, който ще се проведе тази вечер в РДТ.

На срещата си с кмета Мелемов посланик Избастин разказа за историята и днешното икономическо и културно развитие на своята страна, като се спря на взаимоотношенията между Казахстан и България в различните сфери. Беше обсъдено и сътрудничеството между двете страни. Посланикът изрази мнение, че за в бъдеще може да се мисли и за зимен туризъм за което трябва да се работи с туроператорските фирми.

Тази среща на посланик Избастин е първа в Смолян и ще бъде една добра възможност за установяване на контакти между българския и казахстанския народ, посочи Мелемов. Следващите ни срещи ще са вече с практическа насоченост. Можем да развиваме проекти, свързани с културата, младежките дейности и да осъществяваме друг вид полезни сътрудничества, допълни още дипломатът.

Вирни се горе