Кметът Николай Мелемов отмени бедственото положение

Кметът Николай Мелемов отмени бедственото положение

Обстановката след дъждовете в Смолян се нормализира

Поради подобряване на метеорологичните условия и намаляване нивото на реките, кметът Николай Мелемов отмени бедственото положение на територията на община Смолян, считано от 09.00 часа на 29.06.2018 г.

Обстановката в област Смолян днес се нормализира и продължава разчистването на засегнатите от пороите места, информират от Областната администрация. Екипи на общините, доброволци, военни и мобилизирана техника на местни фирми отстраняват последиците от наводненията, предизвикани от обилните валежи. Пораженията от бедствието са предимно по техническата инфраструктура, според информация от кризисния щаб.

Почистват се улици и пътища в Смолянско от натрупани наноси и свлачища. Нови свлачища са активирани тази нощ по пътя Смолян – Турян. Общински екип разчиства на място терена, така че е осигурена частична проходимост по трасето.

Продължава разчистването на улици в Смолян от калните наноси. Пораженията от пороя са все още видими на една от улиците в кв. Беклийца в областния град, където наводнението е изкъртило и асфалтова настилка, съобщи кметът на града.

Нивата на реките в района са спаднали след спирането на валежите.

Вирни се горе