Кметът Николай Мелемов е сред номинираните с Международния приз"ЧОВЕК НА 21-ви ВЕК”

Кметът Николай Мелемов е сред номинираните с Международния приз"ЧОВЕК НА 21-ви ВЕК”

Кметът на Смолян Николай Мелемов е сред номинираните с Международния приз “ЧОВЕК НА 21-ви ВЕК”. Сред наградените градоначалници са още колегите му от Гоце Делчев, Свищов, Долна баня, Златица и Божурище.

Отличията са оценка за целогодишната работа, постижения и усилия за адаптация на българския бизнес към европейските стандарти, съобщиха от общината.

В номинациите участват региони и области на България, кметове, производители на промишленни и селскостопански стоки, фирми от инвестиционни компании.Събитието се организира от програма “Произведено в България” с автор Адриана Цанева и Олга Ускова – представител на асоциация на руските кметове на Балканите.Основната идея на програма “Произведено в България” е да бъде витрина на българското производство, на българската култура, на “Всичко българско и родно”, което издига националното ни самочувствие, което ни прави достойна част от Европа. Наградата, която програма “Произведено в България” връчва, е оценка и признание за човека, който живее, работи и създава днес и сега в условията на съвременна България. Това е наградата за човека, който не държи на всяка цена да стои на първите страници на вестниците, не се ласкае да бъде канен в телевизии, това е човекът, който здраво стои на земята, това е човекът, който е поел кормилото на своя живот, защото успехите в този живот идват с много труд, упоритост и вяра. Любопитна подробност е фактът, че носителите на наградата в тази категория се издигат в йерархия, след като са я получили. Десетата официална церемония по награждаването ще се състои днес от 19.00 ч в резиденция Бояна, зала „Триадица”.Специално в събитието ще участва варненския митрополит Кирил който ще благослови участниците.

Вирни се горе