Кметът на Златоград отличи местни предприемачи за принос в развитието на икономиката

Кметът на Златоград отличи местни предприемачи за принос в развитието на икономиката

По инициатива на кмета на Община Златоград г-н Мирослав Янчев, на 21 декември се проведе среща-коктейл с представители на местния бизнес. Кметът Янчев откри срещата, приветства всички представители на местния бизнес, уважили мероприятието и представи накратко какви са възможностите и перспективите за усвояване на европейски средства по различни Оперативни програми през Програмен период 2014 – 2020.

Поводът за иницииране на срещата бе желанието на местната власт да изрази признателността си към предприемачите на територията на Община Златоград, които допринасят за икономическото ни развитие. Богатството на всеки един регион са хората, живеещи и работещи в него. Благодарение на доброто сътрудничество през годините, в съчетание със запазеното културно-историческо наследство, със съхранените традиции и красива природа, с новия облик, общината ни се превръща в притегателен център за много гости от страната и чужбина. По традиция местната власт отличи първенците сред местните предприемачи в няколко категории:

Приз „Данъкоплатец на годината” , категория – Общ данък – „Родопи еко проджектс” ООД, гр. Златоград – фирмата, изплатила най-голяма сума в местния бюджет;

Приз „Данъкоплатец на годината” , категория – Патентен данък – ЕТ „Албена Младина – Бени”, гр. Златоград – фирмата заплатила най-голям патентен данък в местния бюджет;

Приз „Хотел на годината” – Семеен хотел „Флора” с управител г-н Фьодор Домбов – един от доайените в тази област – човекът, който първи даде старт за развитието на хотелиерския бизнес на територията на Община Златоград

Приз „Дарител на годината” – Минстрой холдинг” АД – освен финансова подкрепа за реализирането на различни спортни и културни мероприятия, през 2015 година, фирмата дари средства за изграждане на първата туристическа атракция, свързана с оползотворяване на топлата вода, а именно откритият басейн и обособяване на зона за отдих в село Ерма река.

Приз „Работодател на годината” – „Горубсо Златоград” АД – осигуряване на заетост и обхванат човешки ресурс през 2015 година

Приз „Заведение за хранене” – Механа „Здравец”, със собственик г-н Славчо Кьоров – заслужена награда за приятната атмосфера, предаваща златоградските бит и автентичност, вкусът на традиционната златоградска кухня и ароматно ухаещата скара, притегателна сила за гостите на общината ни и местните жители.

Приз „Млад предприемач” – г-н Емилиян Караасенов – пример за положени усилия и видим резултат за младежка активност и съществен принос в икономическото развитие на Община Златоград.

Приз „Най-бързо развиващ се бизнес за 2015 година” – „Белотекс – 95” АД гр .Златоград – фирмата, която е единствената сертифицирана за България, производител на полиестерни тъкани, имаща право за износ на продукция в Република Турция. През 2015 година по нетни приходи от продажби, Българската търговско промишлена палата, е класирала фирмата на 317 място, от 1500 участващи. Първенец е в областта.

Приз „Спомоществовател на годината” – г-н Александър Митушев – Неговите заслуги в областта на туризма, културата и спорта, в реализирането на новаторски идеи, допринасят за налагането на Златоград като познаваема и посещавана дестинация. Високият му принос при реализирането на редица мероприятия, част от Културния календар на Община Златоград, финансирането на Спортен клуб по баскетбол „Златоград”, предоставянето на различни туристически атракции, превръщат Александър Митушев в заслужен победител в тази категория.

Приз „Партньор на годината ” – г-жа Сузана Големилова – активност при формиране на местните политики, участието й във форум групите при изготвяне на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, при обособяване на Местна инициативна група Златоград-Кирково, изразените креативни позиции в реализиране на общинските дейности по разделно събиране на отпадъци, работата по общия устройствен план на общината, партньорството в реализирането на спортни инициативи, я превръщат в един от добрите примери за активна гражданска позиция.

За настроението на всички гости на срещата се Танцов състав „Акрани” при ОНЧ „Просвета”, гр. Златоград, танцово студио „The one”, гр. Смолян, изпълнителят на родопска музика – Сергей Билянов и гайдаря Иван Гюнелиев.

Вирни се горе