Община Смолян с най-много проекти по оперативна програма

Община Смолян с най-много проекти по оперативна програма

Кметът на община Смолян Николай Мелемов направи отчет за свършеното през 100-те дни от началото на неговия мандат.

За 100 дни от управлението успяхме да подредим екипа и направим организация на общината. Изпълнихме едно от предизборните си обещания – да намалим данъците и таксите, заяви Мелемов.

Според зам.кметът Марин Захариев община Смолян има най-много проекти по Оперативна програма "Регионално развитие, Южен централен район. Подготвяме още един проект, който в най-скоро време ще има публично обсъждане. Вчера министър Павлова ми връчи чек за центъра за настаняване от семеен тип за 831 000 лева, каза Захариев. Преди това сключихме договор с туристическия тракт – Момчилова крепост, по Оперативна програма административен капацитет за нов административен план за развитие. Търсим възможности за финансиране извън оперативните програми.

По оперативна програма Околна среда готвим проектопредложение за курортен комплекс Пампорово. Едно от обещанието ни е развитие на спорта.Имаме подадено проектопредложение в Министерството на спорта за изграждане на спортна площадка в училището в Природоматематическата гимназия.

Нашата идея и желание на кмета е в края на мандата във всеки квартал е да има по една такава площадка, допълни Захариев.

Освен това парите за спорт ще бъдат над 3 пъти повече тази година, обещаха от ръководството на общината – около 70-80 000 лева. Ще се възстанови тенис-спорта в града.

Вирни се горе