Кметът на Смолян официално посрещна Милка Манева

Кметът на Смолян официално посрещна Милка Манева

Кметът на Смолян Николай Мелемов официално днес посрещна тежкоатлетка Милка Манева. Смолянчанката се класира на пето място на олимпиадата в Лондон в категория до 63 килограма по вдигане на тежести за жени, с резултат 233 килограма в двубоя.

Милка Манева пристигна заедно със своя личен треньор Костадин Грозданов. На срещата присъства почти цялото общинско ръководство,общински съветници, спортни деятели и журналисти.

Градоначалникът поздрави Милка Манева с престижното 5-то място и заяви,че това е истински подвиг от нейна страна, след 4-годишно отсъствие. Мелемов съобщи,че от името на администрацията ще предложи на ОбС финансово да бъде подпомогнат Клуба по вдигане на тежести в Смолян,а сумата ще бъде определена допълнително, според възможностите на общината.Той изрази надежда, че в Смолян ще има и други спортисти, които ще продължат традициите.

„Милка направи това постижение със сърце и дух и съм сигурен, че и тя ще помага за развитието на вдигането на тежести в Смолян за в бъдеще.Тя представи много добре Смолян и България на олимпиадата”, посочи Мелемов.

"Смолян е единственият град в България, който е изпращал 3-ма олимпийци, независимо за коя държава се състезават, което е гордост за града. Това са Даниела Керкелова, Величко Чолаков и Милка Манева",каза развълнуван треньорът Костадин Грожданов. Ние направихме подвиг, наречен Милка и такива таланти трябва да се уважават и да им се помага. Щастлив съм ,че имам такъв състезател",посочи Грозданов.

Като дългогодишен деятел на спорта в Смолян Васил Игнатов поздрави Милка Манева за блестящото й представяне на олимпиадата и направи личен подарък авторска интарзия.

От групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ Милка Манева получи торта с формата на щанга обагрена с цветовете на националното знаме.

От своя страна Милка Манева подари на кмета на общината Николай Мелемов плакет с форма на медал. Олимпийката заяви,че ще запомни олимпиадата в Лондон с перфектната организация,посещението на кралицата в олимпийското градче и невероятната осем хилядна публика в залата,дошла да гледа най-добрите състезатели в света. Милка заяви,че започва подготовката си за Европейското първенство догодина.

Още виж във Видео!

Вирни се горе