Кметът на Рудозем се срещна с генералния консул на Република Турция в Пловдив

Кметът на Рудозем се срещна с генералния консул на Република Турция в Пловдив

В Рудозем се проведе официална среща между генералния консул на Република Турция в гр. Пловдив Корхан Кюнгерю и кмета на община Рудозем Румен Пехливанов. Визитата на новопостъпилия консул е първата му в региона. На срещата присъства и Мехмет Генч – съветник по социалните услуги към Посолството на Република Турция в гр. София.

Обсъдени бяха възможностите за развитие, бъдещи инвестиции и съвместно сътрудничество между община Рудозем и общини от Република Турция. От своя страна, кметът на община Рудозем Румен Пехливанов разкри потенциала и перспективите на региона, като подчерта стратегическата важност на бъдещия граничен пункт между България и Гърция, който ще бъде от изключително икономическо и културно значение за балканските държави, и ще допринесе за развитието на общината и околностите. Тема на разговор бяха и възможностите за целогодишен балнео и спа туризъм, които с откриването на минералната вода, са един от приоритетите на община Рудозем. Освен, че се полюбуваха на новия облик на града, гостите имаха и възможността да посетят строящият се ГКПП „Елидже“. При посещението си в с. Чепинци, бяха посрещнати от Районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, който показа на гостите централната джамия на селото и нейната ценна библиотека, част от която е „Златният Коран“.

Консулът на Република Турция Корхан Кюнгерю изрази своето изключително впечатление от природата и красивия облик на община Рудозем, както и благодарностите си за гостоприемството на родопчани, като сподели положителната си нагласа за сътрудничество и подкрепа за бъдещото развитие на община Рудозем!

Пресцентър на общ. Рудозем

Вирни се горе