Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев, кметовете на населени места и общинските съветници положиха клетва

Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев, кметовете на населени места и общинските съветници положиха клетва

Вчера се проведе тържествената сесия на Общински съвет в Златоград, водена от Областния управител Недялко Славов, на която новоизбраните, кмет на Община, кметовете на населени места и 17 общински съветници положиха клетва. Тържествената церемония започна с химна на Република България и завърши с „Многая лета”.

B пpиcъcтвиeтo нa гpaждaни и гocти нoвoизбpaнитe oбщинcĸи cъвeтници, ĸмeтoвe пo ĸмeтcтвa и ĸмeтът нa Oбщинa Златоград пoлoжиxa ĸлeтвa и пoдпиcaxa ĸлeтвeни декларации зa мaндaт 2015-2019г. По традиция символът на местното самоуправление – огърлицата на Общината бе връчена на Мирослав Янчев от Областния управител на Област Смолян – Недялко Славов, който му пожела сили за неуморна работа, подкрепата на общинския съвет и хората.

Поемайки властта, Кметът Янчев заяви, че поема цялата тежест на този пост за трети пореден мандат, усеща голямата подкрепа на совите съграждани и ясно съзнава отговорността на поетото обещание. „Доверието, което ми гласувахте, изразено в направения категоричен избор на 25 октомври, още повече ме мотивира да работя за нашата община. Защото няма по-достойно доказателство за добре свършена работа от вота на народа! Вярвам, че през идващите години, заедно с общинските съветници и с подкрепата на своите съграждани, ще успеем да осъществим дейности с много видими резултати, така че с гордост да казваме, че сме златоградчани! Защото нашата община ги заслужава!” Накрая, в обръщението си към всички, г-н Янчев заяви: „За мен е чест да бъда Кмет на Община Златоград!”

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет на Община Златоград бе водено от най-възрастния общински съветник д-р Ангел Белев. След тайно гласуване, новият Общински съвет избра за свой председател Емилия Кръстева.

Вирни се горе