Кметът на община Доспат се срещна с жителите на селата Късак и Барутин

 Кметът на община Доспат се срещна с жителите на селата Късак и Барутин

На 11 март след протестът на кръстовището за с.Късак кметът на община Доспат Антим Пържанов посети село Късак и се срещна с жителите на селото,където обсъди спорния въпрос относно продажбата на имот с приблизителна квадратура от 100 кв.м. на самия център на селото. Надделя мнението, че селото не се нуждае от поредния търговски обект, а от детска площадка. Кметът обеща, че ще издаде заповед за отмяна на продажбата на спорния имот. Той предложи на кмета на селото Джамал Шалганов да се направи допитване до хората сами да изберат и решат кое е най-доброто за тях,съобщиха от общината. На срещата жителите на с.Късак поставиха изключително важни въпроси за решаване.

На следващият ден Пържанов посети с.Барутин. По това време бе обявен протест от инициативен комитет в селото. Кметът инспектира мащабния проект, свързан с предпазване на селото от наводнения. Хората поставиха конкретни въпроси, свързани с изпълнението на проекта. Кметът обеща пълно съдействие за отстраняване на някои технически пропуски. Обещано бе, че ще бъде извършен цялостен ремонт на два моста в горната махала, за да може хората спокойно да достигат до имотите си. Изслушани бяха мненията на всички жители. За обходния път кмета Пържанов каза че, на първо време ще бъде укрепен и заравнен за да може да минават товарните коли с боклук през него, а в последствие ще се търси решение и за асфалтиране. Движението на товарните коли ще се насочи по обходния маршрут. Кметът на общината посети и обекта „Сухото дере”.

По-късно кметът на община Доспат Антим Пържанов отново се срещна с протестиращите на разклона за с.Късак. Припомняме, че съвместно с Октай Алиев – кмет на община Борино кметовете на двете съседни общини подкрепят протестиращите. Подписка във всички населени места тръгва в подкрепа на искането: „Спиране на концесията „Омана” и стартиране на болницата в Девин”.

Автоколона с протестиращи пристигна към 16 часа на площад „Първи май” в гр.Доспат. Плакати с основните им искания и знамена с националния трибагреник се развяваха.

Вирни се горе