Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев поиска още средства за Новия градски център на среща с Премиера

 Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев поиска още средства за Новия градски център на среща с Премиера

По време на срещата на Премиера Бойко Борисов в Михалково с жители на населеното място присъства и кметът на Община Доспат инж. Елин Радев. Кметът направи и кратка среща с Премиера, на която поиска допълнителни средства за Новия градски център на гр. Доспат.

Припомняме, че 1,5 млн. лева бяха отпуснати на Община Доспат за изграждане на Нов градски център с постановление на МС, но те са недостатъчни, тъй като разчетите сочат, че са необходими 4,5 млн. лева за да се изпълнят всички заложени дейности в проекта по изграждане на новия център.

„Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси, с трайно повишение на доходите. От папата до Белия дом най-важните хора в света дадоха оценка за България, имаме етнически мир, а регионите са в растеж“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на ремонтираните над 36 км от третокласния път III-866 Кричим – Михалково – Смолян. Инвестицията в трасето е по ОП „Региони в растеж“ и е за над 52 млн. лв. Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и к. к. „Пампорово“. Участъкът осигурява и бърз достъп до път І-8 Пазарджик – Пловдив. По време на огледа на трасето заедно с премиера Борисов бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Това е изключително важен пробив за Смолян, за бизнеса, за целия регион, за туризма. Беше дупка до дупка, нито беше укрепен. Всичко вече е с нови мантинели – 30 километра, с бетонни стени направено. Ето и мрежи – за да може да предпазват напролет, като дойдат срутищата“, отбеляза премиерът Борисов. Той изтъкна, че стотици хиляди тонове скална маса е била изнесена и след това е била изградена мащабната подпорна стена.

Вирни се горе