Кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова бе на посещение в Община Мармара

Кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова бе на посещение в Община Мармара

След дълго прекъсване на отношенията между двете общини, кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова посети Община Мармара по покана на градоначалника ѝ Сюлейман Аксой. Кметът на турската община изрази съжалението си, че в последните 3 години се е загубила комуникацията между двете побратимени общини, след последното му посещение в Чепеларе в началото на 2016 година.

На официалната среща днес г-жа Чакърова поднесе почетен плакет, както и специален подарък на г-н Аксой – картина, на чието платно са изрисувани Чудните мостове – емблематичната забележителност за Община Чепеларе и България, дело на млад чепеларски творец. Част от подаръка бе и ръчно бродирана мъжка риза с български шевици. Използвах случая да му благодаря и от името на най-малките жители за подарените съоръжения и изградените детски площадки в града ни.

„Изключително съм щастлива, че въпреки трудностите успяхме да подновим контактите с Община Мармара, а с това да надградим добрите взаимоотношения в сферата на културата, туризма и спорта“, каза Чакърова.

Присъстващите бяха запознати с потенциала и развитието на Общината ни през тези години, като домакините най-много се впечатлиха от обединението на двете ски зони Пампорово и Мечи чал, както и от предоставените възможности за туризъм през летния сезон на територията на Община Чепеларе.

Вирни се горе