Кметът на Неделино Боян Кехайов се сръщна с ръководството на БЧК в София

Кметът на Неделино Боян Кехайов се сръщна с ръководството на БЧК в София

Кметът на община Неделино Боян Кехайов и председателят на Сдружение "Български лекар, д-р Андрей Кехайов, който е и почетен гражданин на община Неделино се срещнаха днес с председателят на Българския Червен Кръст Христо Григоров и проф.Красимир Гигов -генерален директор на организацията в София.

По време на срещата, която се е осъществила по инициатива на Боян Кехайов, кметът на родопската община е запознал ръководството на организацията с тежкото финансово състояние и наследените дългове, както и високият процент безработица в община Неделино-24%. Кметът е акцентирал на факта,че в общината има социални групи, които се нуждаят от помощта на БЧК по различни програми и проекти. По време на срещата са взети конструктивни решения с цел подпомагане идеите на общинското ръководство за решаване на проблемите на нуждаещите се жители в община Неделино.

Ръководството на хуманитарната организация от своя страна е изразило задоволство от инициативите на кметът на общината за подобряване качеството на живот на жителите на града и малките населени места, и е поело ангажимент съвсем скоро да посети Неделино и да се запознаят на място с проблемите и потребностите на гражданите. Ще бъдат подпомогнати и социалните центрове – ЦНСТ, ЦСРИ и ЦОП в община Неделино. В края на срещата проф. Гигов подарил част от книгите на БЧК и историята на червенокръстката организация на кметът Боян Кехайов.

Вирни се горе