Кметът на Неделино Боян Кехайов подари на децата творчески приключения с четка

Кметът на Неделино Боян Кехайов подари на децата творчески приключения с четка

Децата на Неделино ще могат да развихрят професионално таланта си в рисуването. Кметът на общината Боян Кехайов и известни художници от кърджалийската Арт-галерия “ДАР” правят съвместна инициатива, организирайки лятна арт-работилница на открито за малки художници.

Идеята на кмета е да се направи подарък на неделинските деца, които имат талант да рисуват и творят, а и в същото време-да се осъществи една истинска лятна тръпка по време на ваканцията, да се ангажира времето им и да научат нови техники в изобразителното изкуство.

Боян Кехайов отправи покана към Пенка и Хари Атанасови-известни художници, преподаватели по рисуване, участвали в множество международни изложби на акварелното изкуство, които откликнаха с удоволствие на тази инициатива.

След като семейство Атанасови откри тайните на едно от най-прекрасните изкуства в редица държави, сред които Италия, Индонезия, САЩ, Виетнам, сега родопските творци ще напътстват четките на талантите и от Неделино. В рамките на 3 дни те ще работят професионално с малките художници и ще им покажат различни техники в рисуването. Материалите, с които ще работят, са закупени от Общината и ще са безплатни за децата.

Арт школата ще се проведе в дните 26, 27 и 28 август, а началният час е 18 часа, всеки ден.

„Тези, които проявяват интерес, трябва просто да дойдат в новия парк “Акад. Николай Кауфман” в 18 часа в понеделник, за да се запишат за участие. Последният ден ръководители и малките художници ще направят изложба на вече готовите творби, а кметът Боян Кехайов ще награди най-добрите рисунки“, посочиха от екипа на кмета Боян Кехайов.

За деца от 5 до 15 години записването е в парка, докато за по-малките това могат да сторят и родителите им.

Вирни се горе