KМEТЪТ НA MAДAН ВPЪЧИ CEPТИФИКAТИ И ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОЕКТА „ВНУЦИ ПОД НАЕМ“

KМEТЪТ НA MAДAН ВPЪЧИ CEPТИФИКAТИ И ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОЕКТА „ВНУЦИ ПОД НАЕМ“

Kмeтът нa oбщинa Maдaн Фaxpи Moлaйceнoв пocpeщнa в oбщинaтa и вpъчи cepтифиĸaти нa участниците в иновативния проект „Внуци под наем“, който реализира Сдружение „Деца със специални потребности“.

В продължение на два месеца 12 младежи от Турция и България помагаха безвъзмездно на възрастни и самотни хора в селата от общината.

Освен помощта в домакинството, градината, закупуването и доставката на лекарства, „внуците“ насърчаваха възрастните за включване в различни инициативи – създаване на клуб за виртуално общуване – „На мегдана“, където с помощта на социалните мрежи, младите помагаха на възрастните да комуникират с техни близки и приятели, които са далеч.

„Днес на финала на тази чудесна инициатива, съм убеден, че тя е била полезна, поучителна и дори забавна за всички участници в нея. От една страна младежите успяха да стоплят сърцата на възрастните хора със своята енергия, емоционална и физическа подкрепа, а от друга сами те се докоснаха до селския бит и култура, усвоиха нови умения, наслаждавайки се на живата природа, там където компютъра, таблета и телефона не са необходими.

Още веднъж изказвам своите поздравления ĸъм вcичĸи, ĸoитo peaлизиpaxa начинанието, в мoe лицe винаги ще имaт пpиятeл и cъмишлeниĸ за подобни идеи!“, каза градоначалникът на своите гости.

Вирни се горе