Кметът на Мадан подписа договор по ВиК проект на стойност 735 156,21 лв.

Кметът на Мадан подписа договор по ВиК проект на стойност 735 156,21 лв.

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов подписа договор за финансиране на поредния значим инфраструктурен проект. Безвъзмездната финансова помощ в размер на 735 156,21 лв. е осигурена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ.

Проектът предвижда пълна реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в кв. „Възраждане“, и улиците “Рила” и “Вечерница” в кв. „Шаренка“ в града. Строителните дейности ще стартират съвсем скоро, веднага щом времето позволи.

Целта е, чрез успешното изпълнение на предвидените строително-монтажни работи, да се реконструира трайно водопроводната и канализационна мрежа, да се подобри селищната среда, битовите и жизнени условия на населението, да се предотврати ерозията на частни и общински терени в следствие авариите на амортизираните водопроводи, както и честото спиране на водата, а също така и да се подобрят и възстановят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособност на настилката. След ремонта на подземната инфраструктура, следващата стъпка за посрещането на потребностите на жителите е реновирането на улиците, което включва полагане на нов асфалт, изграждане на нова тротоарната настилка и бордюри. Средствата са осигурени по друг одобрен проект на общината: „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Мадан“ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряване или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по ПРСР 2014-2020.

Вирни се горе