Кметът на Доспат инж. Елин Радев подписа договорите за работа на 36 безработни лица

Кметът на Доспат инж. Елин Радев подписа договорите за работа на 36 безработни лица

Учреденото по решение на Общински съвет Доспат общинско социално предприятие “Озеленяване и благоустройство” започна работа.

Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев подписа договорите на 36 безработни лица, които ще работят в социално общинско предприятие “Озеленяване и благоустройство” – Доспат.

На 8 ноември бяха връчени официално свидетелствата за професионална квалификация на всички, които са преминали успешно професионалното обучение по професията “Работник в озеленяването”. Откриването на срещата беше направено от инж. Веселин Калфов, ръководител на Проекта. Калфов запозна присъстващите с дейностите на Проекта и какво е изпълнено им до момента.

Беше представен ръководния състав на предприятието и техния управител.

Назначените 32-ма озеленители са разпределени по населените места и ще извършват дейности по благоустрояването и озеленяването в тях.

Припомняме, че Община Доспат подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.010-0081-C01/06.06.2018 г., проект „Общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 -2020“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Към момента изпълнението на предвидените дейности в Проекта е:

Дейност № 1: Информиране и подбор на целевата група. Дейността е напълно изпълнена.

Дейност № 2 Психологическо подпомагане и мотивиране на лица от уязвимите групи за включване в заетост. Дейността е напълно изпълнена.

Дейност № 3: Социална и професионална интеграция на представители на уязвимите групи в сектора на социалната икономика – В рамките на тази дейност ще бъдат включени мерки насочени към поощряване участието на лицата в социалния и професионалния живот съобразени със спецификите на всеки отделен случай. Това може да бъде постигнато чрез (но не само): Дейността е напълно изпълнена.

Дейност № 4: Организиране и провеждане на професионално обучение за повишаване на професионалната квалификация или придобиване на нова на лицата, за които е осигурена заетост в социалното предприятие – Дейността включва организиране и провеждане на обучение за повишаване на професионалната квалификация или придобиване на нова на 32 лица представители на целевата група. Дейността е напълно изпълнена.

Дейност № 5: Подкрепа за осигуряване на заетост за период от 12 месеца. Дейността стартира в началото на месец ноември. На 9 ноември беше нает предвидения персонал в социалното предприятие и то започна работа.

Дейност № 6: Популяризиране на социалната икономика и социалното предприемачество. Дейността се изпълнява по време на изпълнението на Проекта.

Проектът е на обща стойност от 389 562,86 лева.

Вирни се горе