Кметът на Девин търси възможности за финансиране на проект за изграждане на контра стена на опашката на яз."Цанков камък"

Кметът на Девин търси възможности за финансиране на проект за изграждане на контра стена на опашката на яз."Цанков камък"

Кметът на община Девин Красимир Даскалов и заместникът му Владимир Солаков проведоха среща със зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, на която са обсъдили редица важни за местната общност въпроси. Акцент е бил поставен върху желанието на общинското ръководство, бизнеса и хората от девинския регион за изграждане на контра стена на опашката на язовир “ Цанков камък “. “Мотивирано и аргументирано изложихме тезата за необходимостта от изграждането на тази стена с оглед подобряване на ландшафтната инфраструктура в тази част на язовира, за постигане на по – високо ниво на опазване на околната среда и създаване на по – добри условия за туризъм, водни спортове и други атрактивни забавления. Запознахме го с това, което общинското ръководство е направило до момента по отношение на идейната фаза на проекта”, посочи Даскалов.

От своя страна Цветанов е заявил, че този проблем ще бъде поставен пред премиера Борисов и е изразил воля и увереност, че ще се търсят възможности за осигуряване на финансиране на толкова мащабен и важен проект за района, съобщи кметът на родопската община.

Вирни се горе