Кметът на Девин с предложения в работния план на АРО

 Кметът на Девин с предложения в работния план на АРО

На проведеното вчера извънредно заседание на Асоциацията на родопските общини (АРО) бе приет работен план на АРО за 2012 г., включващ основни теми, касаещи развитието на общините от Родопския регион, предложени от кметовете на общини, членове на асоциацията.

Конкретни предложения от името на кмета на община Девин – Цветалин Пенков представи Елка Станчева, директор на дирекция АПИО в Общинска администрация – Девин. Изразено бе становището, че приоритети като здравеопазване, подобряване и развиване на комуникациите и целево предоставяне на средства за обезпечаване на зимното почистване и поддържане на общинската пътна мрежа, преодоляване на проблемите с безработицата, следва да намерят място в работния план.

Едно от конкретните предложения на г-н Пенков бе осъществяване на съвместни действия по анализ и взимане на решения и изготвяне на предложения за запазване статута на болничната помощ и мрежата от здравни заведения в планинските райони. Предложението получи подкрепата на присъстващите членове на Общото събрание и лично на председателя на Управителния съвет на АРО – г-н Николай Мелемов, кмет на община Смолян.

Вирни се горе