Кметът Мелемов посрещна сребърния ни медалист от летните игри на Спешъл Олимпикс в САЩ

Кметът Мелемов посрещна сребърния ни медалист от летните игри на Спешъл Олимпикс в САЩ

Кметът Николай Мелемов посрещна сребърният ни медалист от летните игри на Спешъл Олимпикс в САЩ Чудомир Бачочев. Възпитаникът на Ресурсния център в Смолян достойно представи България и нашия град в Лос Анджелис като спечели 4 сребърни медала във вдигането на тежести – в дисциплините „силов трибой”, „лежанка”, „мъртва тяга” и „клек”. На срещата присъстваха и олимпийци участвали в зимни и летни игри на Спешъл Олимпикс през годините.

Смолян има шест олимпийци и след София е с най-много участници в игрите, посочи директорката на Ресурсния център в града Мария Семерджиева. Тя посочи, че имаме цял отбор олимпийци, като четирима от тях са изпратени и посрещнати от Мелемов. Семерджиева благодари на кмета и община Смолян за осигуреното финансиране на всички спортисти досега и на Чудомир, за да могат да участват в игрите.

„Имаме много талантливи деца и винаги ще ги подкрепяме, посочи Мелемов. Той благодари и на Семерджиева, и на Ресурсния център, които се занимават с организацията и подготовката на децата за участието им в Световните игри. Чудомир разказа впечатленията си от Лос Анджелис, доволен е от организацията, но са му липсвали баирите.

„Лос Анджелис е за хора, които обичат градската шумотевица и среда, когато бях там ми липсваше зеленината в Смолян и баирите, сподели сребърният ни медалист. Треньори на момчета бяха Величко Чолаков и Даниела Керкелова. На срещата при кмета присъстваха още гл.финансист Венера Аръчкова, учители от Ресурсния център и др.

Вирни се горе