Кметът Мелемов посрещна децата от Хитрино, които по негова покана гостуват на нашия град

Кметът Мелемов посрещна децата от Хитрино, които по негова покана гостуват на нашия град

Кметът Николай Мелемов посрещна децата от Хитрино, които по негова покана гостуват на нашия град. „Надявам се, че се чувствате добре. Ръководството на Общината взехме решение да посетите Смолян и да видите красотите на нашия край. По-важното е да усетите и нашата съпричастност като българи и дано повече никъде и никога да не се случват такива трагедии, каквато сполетя Хитрино в края на миналата година. Искаме да бъдем полезни, добри домакини и се надявам, че програмата ви харесва”, посочи Мелемов. Той каза още, че на Смолян са гостували две години подред и деца, пострадали от военните събития в Украйна, както и от Мездра, след голямото наводнение преди години.

Ръководителката на групата и секретар на Обществения съвет в Хитрино Светослава Борисова благодари от името на кмета Нуридин Исмаил за поканата , изключителното гостоприемство и разнообразната програма, за да се чувстват добре и да се забавляват децата. Благодарим Ви, г-н Мелемов. Независимо, че в медийното пространство битува повече лошото все пак доброто в българите се е запазило. И цяла България доказа това, както и Вашия жест да поканите нашите деца на пролетен лагер в Смолян и да видят забележителностите му”, посочи Борисова. „Няма по-приятно нещо да видиш усмихнати деца. Надявам се нашето сътрудничество да продължи и пак да ни гостувате и следващата година”, каза още Мелемов. На срещата присъства и неговата заместничка Венера Аръчкова, която разказа за младежките политика на община Смолян и напълно обновената и ремонтирана Спортна база в града.

28 деца от Хитрино пристигнаха на пролетен лагер в Смолян на 8 април по покана на Мелемов. Община Смолян пое всички разходи по пребиванието, нощувките, храната и развлеченията. Идеята на кмета беше след този стрес и ужас, който са изживели и децата да се възстановят и да сменят обстановката.

Малчуганите, които пристигнаха в Смолян са на възраст от 8 до 15 години и ще гостуват на Общината до 12 април. Те са настанени в хотелски комплекс „Смолена” –с.Смилян. Община Смолян подготви богата и разнообразна програма за дечицата, които са изживели ужаса на трагедията през декември м.г.

Те посетиха Планетариума, РИМ „Стою Шишков”-Смолян и Плувния басейн. Беше им организиран поход до Каньона на водопадите, посещение на пещерата „Ухловица”, крепостта Калето и Агушевия конак в Могилица.

Вирни се горе