Кметът Мелемов откри новата учебна година в ОУ „Иван Вазов” в Смолян

Кметът Мелемов откри новата учебна година в ОУ „Иван Вазов” в Смолян

С обновената образователна среда по проект на община Смолян, училището ни стана още по-желана територия за учениците, каза в словото си директорката Росица Лакудова

Кметът Николай Мелемов поздрави учениците, преподавателите, родителите и първокласниците в ОУ „Иван Вазов” –Смолян по повод откриването на новата учебна година. „Скъпи ученици, мили първокласници, уважаеми учители и родители, уважаема госпожо Лакудова. Днес празнуваме един светъл празник, защото всички български училища са празнично украсени и тържествено посрещат своите възпитаници. Пожелавам на Вас и Вашите ученици, които са най- големия капитал на една държава, успешна учебна година. Скъпи ученици, вие учите в една прекрасна среда, пожелавам ви с лекота да усвоявате знанията и с уважение да се отнасяте към учителите. Забавлявайте се, спортувайте и намирайте нови приятели, защото приятелствата от училище са за цял живот. На добър час и сполука през новата учебна година! “, посочи в словото си Мелемов.

Учениците бяха поздравени и от директорката на училището Росица Лакудова: „ Днешният ден е едно вълнуващо пътешествие в Иновативно основно училище „Иван Вазов”. Задачата на училището е да ви подготви за вашето бъдеще. Бъдеще, в което да бъдете успели хора. Завоюваните отличия от олимпиади и състезания са заслужена награда за вашия труд и труда на вашите учители. Те са показател, че в иновативното ни училище се поддържа изключително високо ниво и ученците в него получават най-добрия старт, за да бъдат успешно реализирани личности в живота”, каза в приветствието си Лакудова. Тя благодари на кмета Мелемов за реализирания през това лято проект на община Смолян в училището. По ОП „Региони в растеж” – „Обновяване и енергийна ефективност на образователната инфраструктура в гр.Смолян са реализирани следните дейности. Цялостно обновяване на дворното пространство и спортните площадки на ОУ „Иван Вазов”, както и мерки за осигуряване на сигурност и превенция на рискове, включващи монтаж и видеонаблюдение. Доставени са мултифункционални устройства, лаптопи и интерактивни дъски, обзавеждане и оборудване за модернизиране на учебния процес. С обновената образователна среда училището ни стана още по-желана територия за учениците от град Смолян, каза Лакудова.

Прага на родното училище тържествено прекрачиха 76 първокласници, а общо в едно от най-образцовите училища ще се обучават 568 ученици. В училищните тържества, по повод първия учебен ден, участва целият ръководен екип на община Смолян, директори на дирекции и експерти.

Вирни се горе