Кметът Боян Кехайов подписа договор за реализирането на социален проект в община Неделино

Кметът Боян Кехайов подписа договор за реализирането на социален проект в община Неделино

Кметът на община Неделино г-н Боян Кехайов в началото на м. юни 2017 г. подписа договор за предоставяне на финансова помощ от Фонд „Социална закрила" към МТСП за проект „По-добра грижа и социално включване за социално уязвими лица в община Неделино".

Целта на проекта е предоставяне на пакет интегрирани междусекторни социално- здравни услуги и социалната услуга «Личен асистент» в дома на хора с увреждания и възрастни самотни лица, които поради увреждане или соматично заболяване имат нужда от помощта на друго лице, както и от подкрепата на специалисти в областта на социалната закрила за период от 6 месеца. Стойността на поректа е 31 963 лв. Финансовата помощ от Фонд «Социална закрила» към Министерството на труда и социалната политика е в размер на 90%, а останалите 10 % са съфинансирани от община Неделино.

По проекта ще се предоставят интегрирани социално-здравни услуги от лични асистенти и двама приложни специалисти –социален мениджър и консултант социално-здравна подкрепа. В проекта се предвижда да вземат участие повече от 60 представители на целевите групи. Проектът е в съответствие с националните стратегии и политики в областта на социалната закрила и интеграция на хората с увреждания, с целите и приоритетите на фонд »Социална закрила», както и с целите и приоритетите на община Неделино в областта на социалната интеграция.

Вирни се горе