Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев, кметовете на населени места и общинските съветници положиха клетва

 Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев, кметовете на населени места и общинските съветници положиха клетва

На тържествена сесия на Общински съвет в Златоград, водена от Областния управител Недялко Славов, новоизбраните кмет на Община, кметовете на населени места и 17 общински съветници положиха клетва и подписаха клетвени декларации за мандат 2019-2023 г. На събитието присъстваха много граждани и гости.

По традиция символът на местното самоуправление – огърлицата на Общината, бе връчена на Мирослав Янчев от Областния управител на Област Смолян, който му пожела сили за неуморна работа, подкрепата на общинския съвет и хората. Поемайки властта, Кметът Янчев заяви, че за четвърти пореден мандат, усеща голямата подкрепа на своите съграждани и ясно съзнава отговорността на поетото обещание. „Повече от 60% от вота на моите съграждани е категорично доказателство, че промяната, която претърпя Златоград през последните 12 години, е исканата промяна за по-висок стандарт! Днес, стоя изправен пред вас, убеден, че времето е най-ценният ресурс, който никога не стига, когато имаме възможности да променяме към по-добро живота на местната общност!” Изрази и надежда, че с подкрепата на новоизбраните общински съветници и с подкрепата на всички граждани на общината, Златоград ще става все по-добро място за живеене!

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет на Община Златоград бе водено от най-възрастния общински съветник д-р Ангел Белев. След тайно гласуване, новият Общински съвет избра за свой председател Емил Хумчев.

Вирни се горе